duminică, 18 noiembrie 2012

Paste gratinate

Ingrediente: 200 gr paste
2 lg ulei de masline extra virgin
mozzarella
parmezan
sare/piper
pentru sos: 2 rosii
busuioc
3 lg de ulei de masline
o ceapa mica
cateva ciuperci
sare/piper

Se pune la foc o oala cu apa si sare si cand incepe sa fiarba "aruncam" pastele inauntru, dam focul mediu si amestecam din cand in cand, cand sunt gata le strecuram si le lasam 5 minute la scurs.
Intre timp facem sosul: punem la foc mic o tigaie cu uleiul de masline si prajim putin ceapa tocata marunt pana prinde o culoarea usor aurie. Apoi punem rosiile decojite si taiate cubulete, busuiocul, cateva ciupercutze si sarea cu piperul dupa gust. Lasam putin la joc mic si adaugam pastele,
dupa aceea le asezam in bolul de ceramica/iena, le presaram cu mozzarella si parmezan din plin si le bagam la cuptor cu functia grill pornita pana ce capata o culoare aurie. Pofta buna!

Tips:
-pentru a da coaja jos mai usor de pe rosii le puteti oparii un minut.
-daca doriti puteti pune si patrunjel, masline, bacon, etc.
-daca nu aveti prin camara mozzarella merge foarte bine si cascaval.
-dupa ce scurgeti pastele bagati-le sub un jet de apa rece 5 secunde si stropiti-le cu putin ulei de masline.